Monday, October 1, 2007

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΣΗΜΕΝΙΟΥ ΚΛΕΙΔΙΟΥ


Οταν «ομολογήσεις» ότι έχεις ξεκοκαλίσει τα βιβλία του Λαβκραφτ πρέπει να «απολογηθείς» σε δύο στρατόπεδα. Η μια μεριά των φίλων κουνάει με κατανόηση το κεφάλι στο στυλ, «φαινόταν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το κορίτσι» και η άλλη πλευρά επειδή έχει σημειώσει εκείνη την εμμονή να ψάχνω στα παλιά βιβλιοπωλεία, και σε διάφορα μέρη αραχνιασμένα και ξεχασμένα από το χρόνο, σκέφτεται «λες να έχει βρει το νεκρονομικό και να μας το λέει?».

Η αλήθεια βέβαια είναι πέρα από αυτά τα δυό γιατί πολύ απλά κάποιος που έχει τριγυρίσει στον λαβκραφτικό κόσμο με την ιδιαίτερη έννοια που αυτό περιέχει, δεν έχει να απολογηθεί σε κανέναν.

Εγώ προσωπικά μάλλον ένοιωσα μια έλξη για τον συγγραφέα όταν έμαθα ότι είχε μόνιμα μια υποθερμία, δεν υπέφερε τα θαλασσινά και αγάπαγε τις γάτες!!
Κυρίως όταν η γάτες μου κοιτάνε επίμονα σ’εκείνο το σημείο με τα μάτια ορθάνοιχτα κι εγώ είμαι βέβαιη ότι έχω κάνει απολύμανση και καμμιά κατσαρίδα δεν βρίσκεται εκει πέρα :)
Πέρα από τα αστεία,
Κρατώ πάντα κοντά μου
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΣΗΜΕΝΙΟΥ ΚΛΕΙΔΙΟΥ
Η ΣΚΙΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ
ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΨΗΛΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗ ΚΑΤΑΧΝΙΑ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΕΡΙΧ ΖΑΝ.

3 comments:

zil said...

se auta ta stratopeda vasiliki prepei na episimaneis oti to megalitero sinaisthima einai o fovos kai o megaliteros fovos einai o fovos tou agnostou.(H.P.Lovecraft) "Enas xekokalistis tou H.P" zilkostas@gmail.com

vasiliskos said...

Ο μεγαλύτερος φόβος είναι ο φόβος του φόβου! Για σκέψου το. Είναι όλη εκείνη η προετοιμασία του μυαλού μας ότι κάτι απαίσιο θα συμβεί. Κι ο Λαβκραφτ είχε έναν ιδιαίτερο τρόπο να σε προετοιμάζει για κάτι που "θα συμβεί" και ξέρεις από πριν ότι δεν θα θελες ποτέ να το γνωρίσεις:)

zil said...

Συμφωνώ με τον "ιδιαίτερο" τρόπο του lovecraft,γιαυτό και επηρρέασε πολλούς άλλους.Προσπάθησε να διαβάσεις και μερικούς απο τον στενό λαβκραφτικό κύκλο.Robert Bloh,Fritz Laiber,Klark A. Smith.o Bloh μάλιστα ήταν ο αυτός που έγραψε το τελευταίο διήγημα της Μυθολογίας Cthulhu.
ΜΦΧ
ZIL.